zondag 22 januari 2012

De grotduikbacterie ☺

Enkele vrienden zijn gebeten door de grotduikbacterie. Dat ze goed besmet zijn bleek nogmaals tijdens een omzwerving. Elke mogelijke aanwijzing op een groeve in de vallei werd onderzocht. Een groeve is natuurlijk niet genoeg, liefst zien we die dan nog tot de rand gevuld met glashelder water.

Bij enkele oude leisteenexploitaties bleek dat het geval te zijn. Eens bij het watervlak is het gissen wat er onder water verborgen zit. Verkennen van het onderwatergedeelte was dan ook de reden van ons bezoek.

Om de beurt werd er her en der te water gegaan. Jammer genoeg bleek geen enkele groeve groot genoeg om nog eens terug te komen. De eeuwige zoektocht, die meestal start voor een kaart of met enkele tips van broodnodige contacten is nog geen garantie voor een prettige duik. Dat heeft ons natuurlijk niet belet om te genieten van een zonnige dag in een heerlijke vallei.

Bij deze een oproep aan alle grotduikers, ongeacht welke club of strekking: laat ons samenwerken en info en contacten delen. We kunnen er allemaal wel bij varen.  Hoe kunnen we bijvoorbeeld onze hobby en vooral de erg gevoelige locaties veilig stellen.

Stijn

1 opmerking:

Anoniem zei

Daar bestaan toc h pilletjes voor?