maandag 12 mei 2014

La douce France

Met een beetje vertraging toch nog een berichtje over onze explo tijdens het verlengde weekend van 1 mei.

In Signy L'Abbaye zijn we begonnen aan een nieuw project, we graven er in een perte/doline. De afgelopen jaren hebben we deze doline verschillende malen geobserveerd, er is een opening zichtbaar en een mooie tocht aanwezig. Nadat we toelating kregen van de eigenaar om er te graven, zijn we op dit nieuwe project gesprongen. De doline ligt boven het veronderstelde traject van een ondergrondse rivier en de afstand tussen de doline en de résurgence is 5km!


Na enkele dagen graven zitten we een 7 tal meter diep en 15 meter ver. Dit ging vrij vlot op zo'n korte tijd. Er waren dan ook verschillende ruimten aanwezig, en dus ook stokageplaats. Finaal komen we op een punt terecht waar meerdere mogelijkheden zijn. Naar beneden lijkt de meest logische weg, maar de wind blijkt eerder van boven te komen. Nadat we alle 'eenvoudige' mogelijkheden hebben uitgeput, blijkt het vervolg toch verder naar beneden te zijn, dit wordt moeilijk graafwerk, temeer daar er geen stokageruimte meer voorhanden is, dus alles moet nu naar buiten.

Toch een mooi resultaat na 3 dagen graafwerk, maar een tunneltje van 15 meter is natuurlijk niet het eindresultaat... wordt vervolgd.

G.Geen opmerkingen: