zondag 14 februari 2016

FSS the next episode

Onze exploratie in de Fosse Sinsin (Han-sur-Lesse) gaat zo zijn gangetje. Ondertussen werd er 2 weekends lustig verder gewroet aan een ambitieuze desobstructie, met zicht op nog meerdere werksessies...onze motivatie blijft echter hoog. Binnenkort is het weer lente en kunnen we ook onze buitenlandse projecten weer hervatten, dus we hebben veel ondergronds- en onderwater-plezier in het vooruitzicht!
 
Ons exploteam aan de FSS
 Ook een nieuwe grotdetector uitgetest...een warmtebeeldcamera...graaf speelgerief.
Een korte wandeling in het bos leverde snel een warme plek op die je anders niet zal opmerken. Met een beetje wind en de juiste ligging kan je zo de beste plekjes opsporen en kunnen we weeral dromen van nieuwe projecten. We gaan wellicht een selectie moeten maken...
G.
3 opmerkingen:

Björn zei

creatieve toepassing, goe bezig!

Ivan zei

Hi-tech prospectie! Vree wijs. Bij Reichelt elektronik hebben ze smartphone uitbreiding die een warmtebeeldcamera maakt van je smartphone. Kost 300-400 Eu. Of die kwaliteit levert weet ik niet.

Geert zei

Deze camera is een stand-alone type van flir. Verschillende merken hebben een bolometer sensor die kan aangesloten worden op een smartphone. In principe kunnen die dezelfde prestaties leveren. Flir heeft een MSX techniek die warmtebeelden en zichtbare beelden combineert, en dat is een voordeel. Het is opmerkelijk hoe deze camera's de kleinste temperatuurverschillen kunnen weergeven.