maandag 25 oktober 2010

Fosse aux Ours

Zondag 24 oktober 2010
Deelnemers: Stijn, Geert, Joël
Speleotocht in FAO.

Na een goedgevulde zaterdag (zie blog La corde), werd het WE vervolledigd met een exploratie in de FAO.
Nu we met 3 zijn hebben we vooreerst de ingang van de grot nog eens onder handen genomen. Er lagen nog een berg stenen en enkele boomrolletjes te veel. Na een uurtje werk ziet dit er nu veel beter uit, maar vooral veiliger.
Achterin het fossiel deel plannen we te werken aan een spleet in het blokkenstort. Voor Joël is het echter de eerste tocht in de FAO en dus wordt er ook wat rondgekeken.
Nabij de douche hebben we al eerder wat blokken verlegd en zicht gekregen op enkele uitnodigende spleten. In een blokkenstort is het altijd weer spannend om te werken en we zijn niet van plan om grote risico's te nemen, dus wordt er uiterst overwogen gedesobstrueerd en gepuzzeld met blokken. Resultaat is een ruim zaaltje onder enkele reuzeblokken, met zicht op een spleet en ruimte, echter in de richting van de zaal en dus verder tussen de blokken. Onze hoop was eerder direct naar beneden te gaan, en tegen de vaste wand te blijven, hieronder verder werken vergt toch nog wat denkwerk... Aangezien de luchtstroming niet overtuigend is zullen we eerst trachten een eind verder te kijken zonder alles open te maken.


Blokken stapelen

Tenslotte nemen we ook nog een aantal overbodige spullen mee uit de ingangszaal en is de zondagnamiddag alweer gepasseerd.

Geert.