vrijdag 2 maart 2012

Clubweekend te Rochefort

Zaterdag is Cascade neergestreken in Rochefort en dit maal in groten getale.
Er stond een gidsing door de Fosse aux Ours op het programma, voor de leden van de eigen club. Zo was het voor Rien de eerste keer dat hij de grot bezocht. Geert heeft Rien een persoonlijke rondleiding gegeven in de FAO.

Maar er was ook wat explo voorzien; om de Fosse aux Ours niet bij naam te noemen. Sinds enkele maanden zijn we een droge weg richting de ondergrondse Lomme aan het zoeken, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. De ontdekking van de Salle 2000 leverde voorlopig nog geen duidelijk vervolg op, en dus proberen we andere plaatsen. Zo trokken Stijn en Kris zaterdag voor de tweede keer naar een ander gat in de buurt, om via een totaal nieuwe ingang de rivier proberen te bereiken. Veel hoeft men zich hier nog niet van voor te stellen. Zo hebben we in deze 'grot' zelfs nog gsm-ontvangst ! Best een vreemde ervaring om in een grot plots een telefoon en een sms te ontvangen... De explowerken leverden zaterdag vier nieuwe meters op, waarvan de helft eigenlijk zelf gemaakt. Waar het vroeger erg krap was kan nu worden recht gestaan. Grote vraag is of alles nog altijd even stabiel zal blijven in het blokkenparadijs. Weinig spectaculairs dus, maar er blaast dermate veel wind dat we hier wellicht nog zullen terugkeren.

De nacht werd voor het eerst op wandelafstand van de grot doorgebracht in de gite van Rochefort.

Op zondag zijn Geert, Stijn en Eva naar de Trou d’Haquin geweest. Kwestie van de roots niet te vergeten. Naast het klassieke deel bezochten we het ‘nouveau’ réseau 71. Dat laatste werd door ons erg gesmaakt en vraagt om een herhaling. De gevaarlijke voute liet ons in het verleden nooit passeren. Pluim voor Bibiche die een veilig alternatief creëerde.

Kris, Stijn, Geert

Wat een merkwaardige rotsboog.....

Geen opmerkingen: