maandag 13 februari 2012

De boog kan niet altijd gespannen staan

Weinig nieuws, maar toch een klein verslagje van vorige zaterdag.

De stenen vroren nog steeds uit de grond en sommige holen en grotten spuwden nog steeds hun warmte uit. Dezer dagen gemakkelijk te herkennen aan de aangevroren damp boven de ingang. Naast de Trou Poubelle trok ook de Grotte de Mille-Pattes onze aandacht. MP is een oude werf van ons, en die hadden we nog niet gezien in deze omstandigheden. Eigenlijk hebben we gewoon een uitvlucht gezocht om niet naar de Champagne te moeten voor een dag lang labeur. En een prachtig winterlandschap ruilen voor blokken en slijk leek ons geen optie.

Om een exacte meeting te garanderen met een traçage-kleurproef binnenkort werd een capteur voor één dag in de bron van Eprave geplaatst. Het idee hierachter is om na te gaan of er geen ‘stoorzenders’ in het water zitten.

Zweten hadden we nog niet gedaan, en dus trokken we naar de FAO. Een nieuwe gang schept mogelijkheden om er eens stevig in te vliegen. Een piepkleine opening werd in mum van tijd herschapen tot een ruimte waarin je nu een koprol kan maken. De reden van dat enthousiasme zijn twee vertrekken waar telkens enkele meter penetrabel vervolg te zien is. De wind spreekt boekdelen. Voorzichtig beginnen we weeral te dromen...

Stijn

Geen opmerkingen: