donderdag 9 mei 2013

De beer en de vos

Er was eens.....

Geen nieuws betekent niet dat we stilgezeten hebben deze winter. We broeden nog steeds op verschillende projecten.

Ons grootste werk tot nog toe lijkt stilaan een eindvorm te krijgen. Dit mag gerust letterlijk genomen worden, want het werd een topotocht in de onderste regionen van de FAO. Een paradijs van scherpe blokken en stomend water.  Mogelijke vervolgen werden onderzocht. De wind is er goed vertegenwoordigd maar het vinden van een aantrekkelijk vertrek in dit labyrint is andere koek. Er werd gemeten en genoteerd tot we verkleumd waren.

Op zondag hebben we een oude bekende opgezocht, namelijk de Trou des Renards tussen Jemelle en Rochefort. Hier kregen enkelen van ons, zoveel jaar geleden te maken met de explomicrobe. Dit strijdtoneel was voor ons een belangrijke leerschool.
Deze grot is als het ware een mini versie van wat er onderaan te zien is in de FAO. Bij ons bezoek werd vooral naar de veiligheid gekeken. Deze doline en grot zijn nog steeds in beweging met zeer onstabiele toestanden als gevolg. Ook de verbinding naar de rivier werd opnieuw uitgediept. We raden een bezoek aan deze grot dan ook af vanwege z'n onbetrouwbaar karakter.

Op weg naar Vlaanderen hebben we enkele omwegen gemaakt langs pittoreske steengroeves.

Onderingang van de Trou des Renards

Topo uit 2007 van het rivierdeel, ziet er nu alweer wat anders uit
en de sifon is een 30-tal meter gedoken

Geen opmerkingen: