donderdag 7 april 2011

Nou Maulin - aflevering 3

Nog geen week later, en nu met een verse boor, hebben we ons plan verwezenlijkt. De belangrijkste ankerpunten zijn verdubbeld en de oude rommel werd verwijderd. Je kan de grote put nu op twee plaatsen afdalen. Er is een gemakkelijke en een moeilijkere kant. De gemakkelijke is wonderwel nieuw. De oude loopt door een lastige spleet. Beide kunnen nu vrijvingsvrij en in rappel geëquipeerd worden.Ook de onderste twee putjes werden voorzien van een tweede ankerpunt.
Verder hebben we ook 4 goujons geplaatst aan een sifonnetje bij de ingang. Na een mini afdaling kom je aan de 'plastiek' sifon. Geen idee of hier ooit al iemand z'n hoofd onder water gestoken heeft?
Ook het tweede watervlak in de buurt van de Benitier intrigeert me...
Na een korte pauze zijn we voor een laatste ronde via de buis naar binnen gegaan. Een aanrader voor wie z'n pak in stukken wil scheuren. De toestand van de kabel boven de Benitier is momenteel ok, al zijn de ankerpunten van het type die je in de doe-het-zelf zaak vindt. Het eindpunt van de kabel, waar normaal ook de rappel geinstalleerd wordt, is bedenkelijk. Die haak is niet goed geplaatst om te rappellen en dus verplooid en zo goed als volledig door gesleten. En verwittigd man....enz. Wij hebben aan de laatste ketting de rappel geinstalleerd.
We hebben ook naar een alternatief gezocht daar en gevonden. De gaten zijn geboord, maar we waren door de brochen heen. We gaan nog niet verklappen waar het is maar het lijkt een leuker en veiliger alternatief voor de kabel. Er is zelfs een stuk plein vide bij. Meer nog, die kant is nooit eerder afgedaald.
Straks kunnen we weer met z'n allen, met een gerust hart, een touwzak
meezeulen in de NM.

S.

'Plastiek' sifon